Projekt edukacyjny "Smaki regionów"

           Przez cały maj, uczennice klas drugich naszego gimnazjum, realizowały działania w ramach projektu edukacyjnego pt. "Smaki regionów". Jego celem było poznanie i przybliżenie tradycyjnych potraw pochodzących z różnych części świata.

        Projekt był realizowany w grupach 2-3 osobowych w wymiarze 1 godziny lekcyjnej tygodniowo. Zajęcia odbywały się w ramach akcji edukacyjnej "Żyj smacznie i zdrowo" realizowanej we współpracy z marką "Winiary".

         Prezentując wyniki swojej pracy, uczennice zademonstrowały nie tylko przygotowane plakaty i potrawy, ale również przybliżyły kulturę i tradycję kuchni  japońskiej ,indyjskiej,  tureckiej,  arabskiej,  żydowskiej  i oczywiście polskiej. Wykazały się przy tym swoimi umiejętnościami, zdolnościami i pomysłowością, co widać na załączonych zdjęciach. Opiekunem projektu była pani Ewa Rosiak.

                                                                                                                Ada Rosiak


Rok szkolny: